• Prezentacija ATSZJ-a
  • Prezentacija ATSZJ-a
  • Prezentacija ATSZJ-a
  • Prezentacija ATSZJ-a

Nazad na stranu sa aktivnostima...


Prezentacija ATSZJ-a

02. oktobra 2010. godine, u prostorijama Gradske organizacije gluvih Beograda predstavljena je Asocijacija tumača srpskog znakovnog jezika. Prezetacija je imala za cilj da upozna sve zainteresovane o viziji ,misiji i ciljevima Asocijacije.Prezentaciju je održala Vera Jovanović, članica Izvršnog biroa Asocijacije  i tumač za znakovni jezik.

Istog dana održale su se još dve prezentacije.Pprezentacija sa temom ” Posetа institucijаmа i orgаnizаcijаmа koje se bаve pružаnjem prevodilаčkih uslugа u Austrаliji, i prisustvo nа godišnjoj skupštini i konferenciji Austrаlijskog udruženjа tumаčа znаkovnog jezikа” koju je prezentovala Desanka Žižić, članica Izvršnog biroa Asocijacije  i tumač za znakovni jezik. Ana Lukić,  predsednica Asocijacije je održala prezentaciju konferencije Evropskog forumа tumаčа znаkovnog jezikа 2010, Glаzgov, Škotskа.

Na prezentacijama prisustvovali su tumači, prevodioci, sekretari lokalnih organizacija gluvih i gluve osobe i drugi zainteresovani.
 
Cilj prezentacija je upoznavanje i  veća informisanost društvenih aktera u vezi sa relevantnim pitanjima za pružanje prevodilačkih usluga i profesiju tumača.

Tumači iz Beograda i Novog Sada su pro bono prevodili prezentaciju na znakovni jezik, a dva gluve gluve osobe (sa poznavanjem internacionalne komunikacije) su prevodile sa srpskog znakovnog jezika na internacionalnu komunikaciju.