• efali 2014
  • efali 2014
  • efali 2014
  • efali 2014

Nazad na stranu sa aktivnostima...


EFSLI 2014

Skupština i konferencija Evropskog foruma tumača znakovnog jezika (EFSLI) „Mind Tricks “ – Naš mozak je granica. Kognitivni procesi prlikom tumačenja znakovnog jezika, održana je od 13. - 15. septembra 2014. godine u Antverpenu, u Belgiji.  Domaćin konferencije je bilo flamansko udruženje tumača znakovnog jezika (BVGT).

Na EFSLI Skupštini su prisustvovali delegati iz 21. udruženja koji su punopravni članovi, a Asocijaciju tumača srpskog znakovnog jezika predstavljalI su  Mihailo Gordić, Ivana Bućko i Desanka Žižić.

Kognitivni procesi i strategije koje primenjuju tumači znakovnog jezika, kognitivne promene kod tumača kao rezultat treninga, prevođenje znakovnog jezika: izazovi, taktike i napori, korišćenje prostora u znakovnom jeziku  u istovremenom simultanom prevodu tumača za znakovni jezik, obeležavanje strukture dikursa telom, uvid u prevođenje iz ugla gluvih lidera sa tri kontinenta, metaforička perspektiva o ljubaznosti i tumačenju i prevođenje koncerata su neke od tema  koje su  prezentovane putem plenarnih predavanja i radionica na osnovu različitih perspektiva istaknutih stručnjaka i naučnika širom cele Evrope i sveta.

Sledeća EFSLI skupština i konferencija će biti od 12. do 14. septembra 2015. godine u Varšavi, u Poljskoj.

Izveštaj sa konferencije možete preuzeti u PDF formatu.

PdfIzveštaj sa EFSLI konferencije 2014